De gevaren van de kust

Gisteren werden op het strand Praia da Quebrada bij Matesinhos vijf kinderen gegrepen door een golf. Vier werden er gered, maar vierjarige Diogo is nog altijd niet gevonden. Het Jornal de Noticias maakt aan de hand van dit voorval de balans op van ongelukken aan de Portugese kust: in 2008 werden 97 ongelukken geregistreerd. Vijfentwintig ervan hadden een dodelijke afloop, vier ervan een onbekende afloop, want de betrokken personen worden nog altijd vermist.

Een kwart van alle slachtoffers zijn vissers. De meeste slachtoffers vallen respectievelijk bij Cascais, Lissabon en Setúbal. In 47 van de gevallen werd het ongeluk veroorzaakt door schuivende grond. Onverwachte golven en uitglijden zijn de volgende oorzaken van het verdwijnen in de oceaan. Eén van de dodelijke slachtoffers vorig jaar was een 21-jarige Nederlandse die door een golf werd gegrepen in Albufeira.

Hoewel de autoriteiten hun best doen mensen te waarschuwen voor gevaarlijke kliffen en vissers te adviseren in veiligheid, wordt er vaak teveel risico genomen. Vorige week meldde dit blog in een ander artikel ook al de gevaren bij het geen rekening houden van het grote verschil tussen eb en vloed. De Portugese kust is één van de mooiste aspecten van het land, maar dient met voorzichtigheid en gezond verstand benaderd te worden.

Bron: www.jn.sapo.pt

Lees ook:Portugal krijgt tsunami alarm
Lees ook:Kettingbotsing met vijftig auto´s eist vijf levens
Lees ook:Jongen van 15 verdwijnt in zee
Lees ook:Negen doden tijdens paasweekend in Portugal
Lees ook:Vrees voor oplopend dodental in Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.