Zigeuners opnieuw in opspraak

Op een basisschool in het plaatsje Pindelo de Silgueiros (district Viseu) kwamen na alle commotie van de afgelopen dagen (zie bericht van gisteren) de zigeuners vandaag opnieuw in opspraak. Een dozijn afgevaardigden van verschillende zigeunerfamilies zijn de school binnengevallen, gewapend met stokken, na een ruzie tussen twee zigeunerkinderen. De leerlingen horen bij verschillende rivaliserende kampementen.

De twee zigeunerkinderen van 11 en 13 jaar kregen tijdens de pauze ruzie, waarbij één van de kinderen viel en een wond opliep. De broer van dit kind zag zijn broertje bloeden en alarmeerde onmiddellijk de familie, want het zou gaan om ernstige verwondingen. Direct daarna vielen ongeveer een dozijn zigeuners de school binnen, gewapend met stokken. Een medewerkster van de school wilde de groep aan de deur tegenhouden, maar ze werd aan de kant geschoven, waarbij ze verwondingen opliep.

De groep zigeuners liep schreeuwend door de school op zoek naar zowel het slachtoffer als de veronderstelde dader, die ze dreigden te vermoorden. Uiteindelijk kalmeerden ze pas toen bleek dat er geen sprake was van ernstige verwondingen bij het slachtoffer. Inmiddels had de school ook al de politie ingeschakeld.

De schooldirectie verklaart dat er al lang sprake is van spanningen tussen de twee kampementen Rebordinho en Teivas. Rebordinho zou het kamp van de Portugese zigeuners zijn, terwijl Teivas wordt beschouwd als het kampement van de Spaanse zigeuners. Er werd vanmiddag een vergadering gehouden tussen de school, de politie en afgevaardigden van beide kampementen.

Bron: Jornal de Notícias

Lees ook:School geeft zigeunerkinderen les in container
Lees ook:Rustige nacht in Setúbal
Lees ook:De moeizame integratie van de zigeunerbevolking
Lees ook:Tuinmannen van voetballer Quaresma vermoord
Lees ook:Stierenfeesten veroorzaken twaalf gewonden en twee dode paarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.