Schaapherder wint meer dan miljoen in Euromilhões

Rui Vaz is een 44- jarige schaapherder uit het dorp Salvador (589 inwoners, tussen Fundão en de Spaanse grens). Verder dan de nabije omgeving van het dorp is hij nog nooit geweest, want daar is geen geld voor. Hij woont met zijn vader in een huisje en speelt wekelijks mee met de Totoloto en Euromilhões. Afgelopen donderdag deed hij het zuinig aan: in plaats van de gebruikelijke tien euro, speelde hij nu slechts mee voor vier. Hij kocht zijn lot in café Justino en liet de computer de cijfercombinatie bepalen. Een dag later was hij € 1.077.922,89 rijker.

Wat hij gaat doen met het geld weet hij niet. Het is nog niet echt tot hem doorgedrongen dat zijn lot de tweede prijs in de razend populaire Europese loterij opleverde. Hij is nog speciaal teruggegaan naar het café om bij hen te controleren of hij het echt wel goed had gezien. Maar dat zijn leven totaal zal veranderen is een feit.

Interessant detail (voor sommigen) is dat er al eerder in café Justino een grote prijs werd gewonnen. Eenentwintig jaar(!) geleden speelden een groep dorpelingen samen mee in de Totoloto en wonnen daarbij de eerste prijs. Dit was voor verschillende Portugezen een goede reden om in dit paasweekend in de auto te stappen en in dit dorpje hun geluk te beproeven.

Bron: Correio da manhã

Lees ook:De beste Portugese olijfoliën
Lees ook:Negende chocolade festival van start
Lees ook:Pedro Carneiro wint Gulbenkian kunst prijs
Lees ook:Lissabon en Porto nu verbonden door twee snelwegen
Lees ook:Gelovigen ontstemd over verlies van pastoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.