Mogelijk slachtoffer Mexicaanse griep weigert behandeling

Een zestig jarige vrouw uit Seia meldde zich gisteren in het ziekenhuis van de stad, met symptomen van de Mexicaanse griep. De dag ervoor was ze vanuit de VS naar Portugal gevlogen en toen was er al sprake van griepverschijnselen. In het ziekenhuis werden de symptomen vastgesteld en het protocol in gang gezet. Dit impliceerde de overplaatsing van de patiënte naar het ziekenhuis van Coimbra, want daar is men voorbereid op slachtoffers van de Mexicaanse griep. De vrouw dacht er echter anders over. Ze weigerde de ambulance in te stappen en koos ervoor het ziekenhuis te verlaten en naar huis terug te keren. 

Een journalist uit dezelfde plaats verklaarde op weg naar het ziekenhuis een echtpaar tegen te zijn gekomen, waarvan de vrouw een chirurgisch masker van haar gezicht trok. Ze werd achtervolgd door een verpleegster die haar verzocht dat niet te doen, maar de vrouw antwoordde dat ze al drie uur in het ziekenhuis had gezeten en het zat was. Ze had alleen maar hoofdpijn en wilde alleen maar een recept voor de apotheek. Pas later begreep de journalist dat het ging om het vermeende slachtoffer van de Mexicaanse griep. Dit alles gebeurde rond 12.20 uur, aldus de journalist.

De ambulance volgde de vrouw naar huis en het personeel probeerde haar ervan te overtuigen toch naar het ziekenhuis van Coimbra te gaan. Het kostte nog de hele middag om de vrouw te bewegen in de ambulance te stappen. Ondertussen verzamelden zich journalisten en politie voor het huis. Uiteindelijk kwam de vrouw rond 18.30 uur pas naar buiten om zich te laten vervoeren. Inmiddels is ze in het ziekenhuis van Coimbra en wordt onderzocht of ze daadwerkelijk het H1N1 virus heeft.

Tot op heden is in Portugal slechts één geval van Mexicaanse griep gecontstateerd. In alle overige verdachte gevallen bleek het vals alarm.

Bron: Sol

Lees ook:Mexicaanse griep: Portugal blijft staan op één besmetting
Lees ook:Vierhonderd kinderen met Mexicaanse griep in dorp met vijf scholen
Lees ook:Griepslachtoffers moeten thuis uitzieken
Lees ook:Varkensgriep: twee Portugezen in quarantaine
Lees ook:Vooral veel Mexicaanse griep in Algarve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.