Rijkste Portugees ter wereld ontvangt eredoctoraat

Komende maandag zal Américo Ferreira  de Amorim (1934) in New York een eredoctoraat ontvangen op de Universiteit van St. Johns. Américo Amorim is de rijkste Portugees ter wereld. Vorig jaar stond hij op de lijst van Forbes op de 132e plaats met een bezit van zo´n 7 miljard dollar. Hij is de eigenaar van Cortiça Amorim, ´s werelds grootste kurkproducent. Daarnaast verdient hij zijn geld met onroerend goed en investeringen in toerisme. Een universitaire opleiding heeft hij nooit genoten, maar hij mag zichzelf vanaf morgen dus toch doctor noemen.

Lees ook:Rijkste Portugezen steeds minder rijk
Lees ook:Drie Portugezen in lijst van Forbes
Lees ook:Cristiano Ronaldo viert 93 miljoen met Paris Hilton
Lees ook:Kurk ontmoet keramiek
Lees ook:Portugese leraren hebben beste inkomen in Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.