Slachtoffer wint rechtzaak na 26 jaar, maar is inmiddels overleden

Agostinho O. werd aangereden in 1980. Hij was toen 49 jaar en werkte als schilder. Hiermee onderhield hij zijn vrouw en dochter. Door het ongeluk kwam hij in een tijdelijk coma en werd hij gedwongen zijn werk op te geven. Agostinho wachtte drie jaar op een bericht van de tegenpartij of diens verzekering. Toen er geen bericht kwam besloot hij een proces te beginnen. Hij wachtte nog eens vier jaar om in 1987 te horen te krijgen dat de aanklacht was zoekgeraakt. Tien jaar later doken de papieren ineens toch weer op, zonder dat Agostinho een verklaring kreeg voor de tien jaar durende vermissing. In 2003 was er echter nog altijd geen antwoord van de rechtbank. Agostinho was het zat en sloot een deal met de verzekeraar, die hem 3491 euro uitbetaalde. Het slachtoffer besloot vervolgens de Staat aan te klagen wegens de slechte gang van zaken. Hierop werd afgelopen 9 juli besloten dat Agostinho O. recht heeft op een schadevergoeding van 10.000 euro plus rente. Daarmee krijgt de man 26 jaar nadat hij de eerste aanklacht indiende toch nog gelijk. Hij heeft er echter weinig aan, want Agostinho overleed in oktober 2008.

Lees ook:Inkomsten boek over Maddie McCann bevroren
Lees ook:“Heks” doodgeslagen in eigen huis
Lees ook:Bondscoach een maand geschorst en een boete van duizend euro
Lees ook:Eerste sterfgeval Mexicaanse griep in Portugal
Lees ook:Sommige Portugezen stemden twee keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.