Minder doden in het verkeer

In de periode tussen 1 januari en 15 augustus kwamen 450 mensen om het leven door verkeersongevallen in de Portugese straten. Hoewel dit nog steeds een hoog aantal is, is het wederom een daling ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar kwamen namelijk in dezelfde periode zeven mensen meer om het leven. In 2007 waren het zelfs 59 meer dodelijke slachtoffers. Ook het aantal zwaargewonden is opnieuw afgenomen: in 2009 vielen er 1.545 zwaar gewonden en in het jaar ervoor waren dat er nog 1.566. Helaas zijn wel de lichtgewonden toegenomen (25.455 tegenover 24.964). De meeste verkeersdoden vallen in de regio Lissabon en Setúbal. Of de daling voldoende is om de doelstelling van de Europese Unie te bereiken voor 2010 is nog de vraag.

Lees ook:Negen doden tijdens paasweekend in Portugal
Lees ook:Overheid bevestigt 41 doden op Madeira
Lees ook:Exportbalans van energie positief
Lees ook:2009 zeer slecht jaar voor Algarve
Lees ook:Huiselijk geweld: 29 vrouwen vermoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.