Veel bosbranden in Portugal

De aanhoudende warmte zorgt voor veel bosbranden verspreid over heel Portugal. Vooral het centrum van het land wordt momenteel zwaar getroffen door de vlammen. Twee grote branden woeden in Mangualde (district Viseu) en Escarigo (district Guarda). In het gebied rond Mangualde was het nodig een gedeelte van de spoorlijn Beira Alta af te sluiten. In Escarigo verwoestte de brand 300 hectare alvorens de oversteek te maken naar Spaans grondgebied.

In de Algarve werd gisteren de Serra de Monchique getroffen door de eerste zware brand, waar het de brandweer vijf uur kostte het vuur onder controle te krijgen. Het blussen ging de hele nacht door, maar het is nog onbekend hoe groot de schade is. De natuur was hier net aan het herstellen van de verschrikkelijke branden van 2003.

Drie grote branden in het district Vila Real verwoestten deze week al 1350 hectare grond. Naast genoemde districten woeden ook kleinere bosbranden in Castelo Branco en Bragança. In de eerste 18 dagen van deze maand woedden maar liefst 2243 bosbranden. Afgelopen zaterdag, 15 augustus, werd een hoogtepunt bereikt met 233 brandhaarden. Op die dag bestreden 3028 brandweermannen het vuur.

Lees ook:Opnieuw bosbranden in Portugal
Lees ook:Actueel overzicht van de bosbranden
Lees ook:Eerste bosbrand seizoen een feit
Lees ook:Papierindustrie helpt bij bestrijding bosbranden
Lees ook:Duizend werklozen helpen bosbranden voorkomen

2 reacties op “Veel bosbranden in Portugal

  1. mega

    plaats naam is mangualde ipv Mangualdade

      /   Beantwoorden  / 
  2. willekekoerhuis

    Klopt en aangepast.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.