Vallende rots doodt vijf Portugezen in Albufeira

De rots die gisteren naar beneden kwam op het Maria Luísa strand van Albufeira heeft vijf Portugese slachtoffers gemaakt. Het gaat om een man van 60 jaar, en vier vrouwen in de leeftijden van 38 jaar, één van rond de 50 en twee van onder de 25 jaar. De autoriteiten zijn momenteel bezig met de officiële identificatie van de slachtoffers met de familieleden. Naast de vijf doden zijn er nog drie gewonden, waarvan één er slecht aan toe is en geopereerd wordt in het ziekenhuis van Faro.

De locatie van het ongeluk zal nog tot zondag afgesloten blijven, zodat het restant van de rots dat niet viel verwijderd kan worden. Het strand zelf zal wel toegankelijk blijven. De politiek haastte zich naar de plek van het ongeluk. President Cavaco Silva, premier Sócrates, de ministers van Binnenlandse Zaken en van Milieu en de burgemeester van Albufeira bezochtten direct de rampplek. Om 22.00 ´s avonds werd de zoektocht gestaakt, omdat werd vastgesteld dat verdere slachtoffers uitgesloten zijn. Bij het Maria Luísa strand stonden waarschuwingsborden, net als bij vele stranden in de Algarve.

Lees ook:Opnieuw val rotsblok in Albufeira
Lees ook:Portugese president zal niet bemiddelen in politiek conflict
Lees ook:Albufeira herdenkt slachtoffers gevallen rots
Lees ook:Nieuwe regering geïnaugureerd
Lees ook:Opnieuw vallende rots in Algarve

0 reacties op “Vallende rots doodt vijf Portugezen in Albufeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.