Stranden van de Algarve mogen open blijven

Sinds afgelopen dinsdag wordt op de stranden in de Algarve onderzocht of er ergens gevaar is voor het instorten van rotsen. Na het ongeluk van vorige week vrijdag waarbij vijf mensen om het leven kwamen zit de schrik er goed in. Het gaat om een kustgebied van 45 kilometer dat loopt van Olhos d´Água (Albufeira) tot Porto de Mós (Lagos).
De ARH (Administração da Região Hidrográfica) van de Algarve is de instantie die zich bezighoudt met de extra controle en zal nog tot morgen nodig hebben om het onderzoek te voltooien. De ARH heeft inmiddels al wel aangegeven dat geen van de stranden gesloten zal dienen te worden. Misschien dat hoogstens hier en daar een deel van het strand zal worden afgezet uit veiligheid (bijvoorbeeld op São Rafael in Albufeira). Op sommige plekken worden rotsdelen gesloopt om afbrokkeling te voorkomen. Het is voor de betrokken ingenieurs niet mogelijk exact te meten wat het risico is. Ze bestuderen hoofdzakelijk de verschillen tussen oude foto´s en de huidige situatie om vast te stellen of veel erosie heeft plaatsgevonden. Vandaag worden er nieuwe waarschuwingsborden geplaatst in het Portugees en Engels op de stranden Coelha, Evaristo, Castelo en São Rafael (allen in Albufeira). Morgen zal hetzelfde gedaan worden op de stranden van de gemeentes Lagoa en Lagos.

Lees ook:Gevaarlijke stranden in de Algarve
Lees ook:Dierentuin nodigt blinden uit
Lees ook:Opnieuw val rotsblok in Albufeira
Lees ook:227 stranden met “gouden” kwaliteit
Lees ook:“Afbrokkelen van rots is niet te voorspellen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.