Opnieuw aardbeving in de Algarve

Aardbevingen komen veel voor in de Algarve, maar de laatste tijd rommelt het veel. Afgelopen nacht werd in Faro, Almancil en Albufeira een aardbeving gevoeld van 4.9 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag op zo´n 110 kilometer ten zuiden van Faro, in de oceaan. De beving veroorzaakte geen schade of gewonden. Op 18 augustus schudde de aarde met een zelfde kracht in dezelfde regio. Een paar dagen daarna viel op het Maria Luisa strand in Albufeira een stuk rots naar beneden, waardoor vijf mensen omkwamen. Er wordt gezegd dat de aardbeving daar iets mee te maken zou hebben. Dus als je komende week in de Algarve bent kun je beter niet in de buurt van de rotsen gaan liggen…

Lees ook:Opnieuw vallende rots in Algarve
Lees ook:Opnieuw val rotsblok in Albufeira
Lees ook:Vallende rots doodt vijf Portugezen in Albufeira
Lees ook:“Afbrokkelen van rots is niet te voorspellen”
Lees ook:Albufeira herdenkt slachtoffers gevallen rots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.