Wie helpt Portugal schoon te maken?

Op 20 maart 2010 staat een grote schoonmaakactie in Portugal gepland. Van noord tot zuid en ook op de eilanden moet al het afval worden opgeruimd. Het doel is om hier 100.000 vrijwilligers voor te vinden. Het project is geïnspireerd op een soortgelijke actie in Estland in 2008 en wordt georganiseerd vanuit een internetforum. Naast het werven van vrijwilligers is de organisatie ook op zoek naar hupmiddelen als vrachtwagens en tractoren en de locaties van de schoonmaakactie worden in kaart gebracht. Er wordt vooral gekeken naar gebieden waar groot afval wordt gedumpt, zoals koelkasten, auto-onderdelen en matrassen (dingen je met grote regelmaat ziet rondslingeren in afgelegen gebieden). Op de website limparportugal.org hebben inmiddels meer dan 7300 vrijwilligers zich aangemeld. Als je ook je steentje wil bijdragen meld je dan aan, of steun eventueel de actie met een donatie.

Lees ook:Zeventigduizend ton afval opgehaald
Lees ook:Hoe nuttig is de jaarlijkse schoonmaakdag?
Lees ook:Vreemde vruchten: de Cherimoya
Lees ook:Hip Hop Tuga
Lees ook:Wat je moet weten voor je naar Portugal gaat

0 reacties op “Wie helpt Portugal schoon te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.