Zweedse politie zoekt naar Madeleine McCann

De zaak Madeleine McCann verplaatst zich vandaag naar het volgende plekje op de aardbol, namelijk Zweden. Was er tot voor kort nog sprake van een mogelijke ontknopig in Australië, vandaag berichtte de Britse krant The Sun dat de Zweedse politie in actie zal komen. Er is een foto opgedoken van een meisje op een autobeurs in Stockholm, dat sterk lijkt op de zesjarige Maddie van de simulatie foto die gemaakt werd door de Britse politie.

De foto werd op een website geplaatst, aldus The Sun, waarop de politie werd overspoeld met reacties van mensen die het meisje sprekend vonden lijken op Maddie. Ook zouden er mensen vanaf de autobeurs al melding gemaakt hebben van het sterk op Maddie lijkende meisje. Volgens de fotograaf werd het meisje vergezeld door een koppel. Waar de vrouw vandaan kwam is onduidelijk, omdat ze niet sprak, maar de man was Zweeds en het meisje zelf sprak perfect Engels. Het koppel weigerde op de foto te gaan.

Een woordvoerder van de McCanns heeft gezegd dat de ouders van Maddie het geval graag onderzocht zien, omdat het onbekende meisje inderdaad lijkt op hun dochter. Vooral de kaaklijn van het meisje zou overeenkomen met die van Madeleine. Er is geprobeerd in de foto te zien of het meisje ook de vlek in haar rechteroog heeft, zoals Madeleine, maar dit bleek onmogelijk.

Volgens The Sun zou een mogelijk verband met Zweden helemaal niet zo vreemd zijn. Dit heeft te maken met de Victoria Beckham look-a-like die eerder opdook in de pers als mogelijke verdachte in de zaak. Deze dame met Australisch accent is namelijk in het bezit van een zestal luxe jachten, waarvan er één uit Zweden kwam. Alle boten zijn onderzocht en uitgesloten van het onderzoek, maar het Zweedse jacht werd niet teruggevonden. To be continued…

Lees ook:Verdachte in zaak Madeleine geeft DNA monster
Lees ook:WikiLeaks lekt over zaak Maddie McCann
Lees ook:Oprah Winfrey wil verhaal van Portugese politie niet horen
Lees ook:Maddie in de US?
Lees ook:Zaak Maddie heropend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.