Inkomsten boek over Maddie McCann bevroren

De inkomsten van het boek “Maddie. A Verdade da Mentira” zijn door de rechtbank in Lissabon bevroren. De schrijver van het boek, ex-rechercheur Gonçalo Amaral, zal niets van de opbrengsten van zijn boek ontvangen, zolang het proces dat Gerry en Kate McCann aanspanden nog geen uitspraak kent. De ouders van de vermiste Madeleine dienden een aanklacht in tegen Amaral wegens de uitspraken die hij doet in zijn boek en eisen een schadevergoeding van 1,2 miljoen euro. Om dit bedrag te kunnen uitkeren, mocht de rechter in het voordeel van de McCann´s beslissen, zijn de opbrengsten van het boek bevroren.

Sinds de publicatie in juli 2008 zijn er twaalf editities verschenen, elk met een oplage van tienduizend exemplaren. In zes Europese landen kwamen er vertalingen van het boek uit, waaronder Nederland. In september besloot de rechter in Portugal dat het boek uit de boekhandels gehaald moest worden. In Nederland kun je het gewoon nog kopen.

Lees ook:Boek over verdwijning Maddie moet de winkels uit
Lees ook:Boek “Madeleine” uit in Nederland
Lees ook:McCanns voor niets in Lissabon
Lees ook:Amaral gaat praten met Madeleine Foundation
Lees ook:Ouders Maddy McCann klagen inspecteur van politie aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.