Romeinse villa ontdekt in Silves

Afgelopen maandag werd bekend gemaakt dat een team van Duitse archeologen van de Friedrich-Schiller universiteit van Jena een Romeinse villa hebben ontdekt in de buurt van Silves (Algarve). Op slechts twintig centimeter onder de grond werden de overblijfselen van het gebouw gevonden, maar ook munten en keramiek.

De stad Silves staat bekend als de voormalige hoofdstad van de Moorse provincie Al-Gharb, maar nu blijken dus ook de romeinen aanwezig te zijn geweest in het gebied. Van de romeinen was wel bekend dat zij in het kustgebied actief waren (er zijn bijvoorbeeld opgravingen gedaan in Milreu en Vilamoura), maar dit is de eerste ontdekking in het binnenland van de toenmalige provincie Lusitania.

Er zal de komende jaren verder onderzoek gedaan worden naar deze villa, maar ook gezocht worden naar andere overblijfselen in de omgeving.

Lees ook:Portugese koningen deel II: O Povoador
Lees ook:Eerste grote bosbrand in de Algarve
Lees ook:Middeleeuwse feesten in Silves
Lees ook:Eerste geval van Mexicaanse griep in Portugal bevestigd
Lees ook:Stranden van de Algarve mogen open blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.