McCanns voor niets in Lissabon

Gerry en Kate McCann kwamen donderdagavond in Lissabon aan om het proces bij te wonen tegen Gonçalo Amaral, de voormalig politiechef die het boek “Maddie: A verdada da Mentira” schreef. De McCanns, die middels de zaak proberen het boek verboden te krijgen, konden echter onverrichter zake weer naar huis, want de advocaat van Amaral mag zijn huis niet verlaten wegens de Mexicaanse griep. De zaak zal waarschijnlijk pas in januari worden voortgezet.

Bij het verlaten van de rechtbank werd een rode anjer aangeboden aan Kate. De rode anjer is in Portugal het symbool van de Revolutie van 25 april en had bij deze specifieke gelegenheid de betekenis van het recht op vrijheid van meningsuiting. Dit is exact het recht waarop Amaral zich beroept en waarvan Kate verklaarde dat het niet belangrijker mocht zijn dan het respect voor mensen en familiewaarden. Aangezien Kate de rode anjer accepteerde was ze zich kennelijk niet bewust van de betekenis.

Lees ook:25 April en de rode anjer
Lees ook:Boek over verdwijning Maddie moet de winkels uit
Lees ook:Inkomsten boek over Maddie McCann bevroren
Lees ook:Zaak Maddie heropend
Lees ook:Ouders Maddy McCann klagen inspecteur van politie aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.