Vrees voor oplopend dodental in Madeira

De teller van het aantal mensen die zijn overleden ten gevolg van de storm die zaterdag over Madeira raasde staat inmiddels op tweeënveertig. Er wordt echter nog altijd gevreesd voor meer slachtoffers. In ieder geval vier mensen worden nog vermist. Verder raakten honderdtwintig mensen gewond en tweehonderdvijftig dakloos. In een kazerne in de hoofdstad Funchal zijn tweehonderd daklozen opgevangen.  Ze hebben kleding en voedsel gekregen en wachten op bericht van de autoriteiten over hun toekomstige verblijfplaats.

Het zwaarst getroffen deel van het eiland was de hoofdstad Madeira. Uitgerekend het dichtstbevolkte gebied, waar een derde van de 260.000 inwoners van Madeira wonen. Reddingswerkers zoeken met honden naar slachtoffers, helikopters en boten zoeken naar mogelijke slachtoffers in de baai van Funchal, gemeentewerkers proberen de straten te ontdoen van dikke laag modder en de brandweer is begonnen met het leegpompen van grote garages en grote parkeergarages van de winkelcentra. Men vreest ook hier slachtoffers te zullen tegenkomen.

Hoeveel schade er is aangericht hebben de Portugese autoriteiten nog niet kunnen inventariseren. Naast de materiële schade lopen ook de winkeleigenaren in de hoofdstad grote schade op door het niet kunnen openen van hun winkels. Er wordt hierdoor belangrijke omzet misgelopen in de toeristische hoofdstad van Madeira. Om de toeristen niet af te schrikken is besloten niet de noodtoestand uit te roepen. Voor zover bekend is één van de dodelijke slachtoffers een Britse vrouw.

Lees ook:Dodental Madeira opgelopen naar 48
Lees ook:Funchal demonstreert alternatieven voor walvisjacht
Lees ook:Ook grote bosbranden op Madeira
Lees ook:Feest op Madeira
Lees ook:Wat te doen in Portugal in 2011?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.