Dodental Madeira opgelopen naar 48

--- Alberto João Jardim ---

“Het leven gaat door,” zo verklaarde de president van Madeira Alberto João Jardim. Hij doelt hiermee op de noodzaak de schade van de verwoestende storm van zaterdag aan te pakken en zo snel mogelijk het eiland weer op gang te brengen, vooral met het oog op het zo belangrijke toerisme. Hij heeft hier natuurlijk wel een punt, maar misschien is het wat minder tactisch uitgedrukt nu het dodental nog altijd oploopt. Na het vinden van zes lichamen is het aantal doden van de modderstromen op Madeira vandaag opgelopen tot achtenveertig. Negenentwintig van de slachtoffers vielen in de gemeente Funchal. Voor deze mensen ging het leven helaas niet door.

Vandaag brengt de Portugese president Cavaco Silva een bezoek aan het eiland om de gevolgen van de storm te bekijken. In heel Portugal gelden drie dagen van nationale rouw om de slachtoffers van de ramp te herdenken.

Lees ook:Overheid bevestigt 41 doden op Madeira
Lees ook:Vrees voor oplopend dodental in Madeira
Lees ook:Ook grote bosbranden op Madeira
Lees ook:Veertien wandelroutes in Madeira weer begaanbaar
Lees ook:Onderdelen noodbrug bereiken Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.