Mode ontwerpster vraagt aandacht voor Madeira

Portugal´s bekendste modeontwerpster, Fátima Lopes, presenteert vandaag in Parijs haar nieuwe collectie herfst/winter 2010/2011. Ze heeft besloten de collectie op te dragen aan het eiland Madeira, wat getroffen werd door een zware storm op 20 februari. Ze wil van de aanwezigheid van de pers gebruik maken om aandacht te vragen voor het getroffen Portugese eiland.

Als je er vanuit gaat dat de stormen die de wereld momenteel teisteren in verband staan met de opwarming van de aarde is er ook een direct verband met de collectie van Fátima Lopes. Ze heeft zich namelijk laten inspireren door het thema “Noordpool” en de gevolgen die de klimaat verandering hier kunnen hebben. Zo liet ze zich voor haar schoenen inspireren door schaatsen en beïnvloedden ijssculpturen haar bij andere ontwerpen.

Tijdens Pret a Porter Paris zullen ook andere Portugese mode ontwerpers hun werk laten zien, te weten Luís Buchinho, Felipe Oliveira Baptista en het duo Storytailors.

Lees ook:Portugese ontwerpers op catwalk Paris Fashion Week
Lees ook:Schoenen shoppen in Lissabon
Lees ook:Pelgrims beginnen aan wandeling naar Fátima
Lees ook:Katholiek bedevaartsoord beklad met islam gerelateerde graffitis
Lees ook:Geen werkloosheid onder vissers en schoenmakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.