Spanje en Portugal hebben meeste orgaandonoren ter wereld

Op mondiaal niveau werden in 2009 de meeste organen gedoneerd op het Iberisch Schiereiland. Aanvoerder van de lijst is Spanje, met vierendertig donoren op elke duizend inwoners. Portugal volgt op de tweede plaats met eenendertig donoren op de duizend Portugezen. In tegenstelling tot het systeem in Nederland, ben je in Portugal sowieso een donor, tenzij je persoonlijk aangeeft dit niet te willen zijn. De mensen die geen donor willen zijn staan geregistreerd in het Registo Nacional de Não Dadores (RENNDA).

In Nederland is veel discussie over een dergelijk systeem. In Nederland ben je juist alleen donor als je je hiervoor aanmeldt. Dit heeft tot gevolg dat er relatief weinig donoren zijn in Nederland, ten opzichte van de rest van de wereld.

Lees ook:Meer scheidingen, minder huwelijken
Lees ook:Geen werkloosheid onder vissers en schoenmakers
Lees ook:Werkloosheid bereikt nieuw record
Lees ook:Uitslag werkloosheidscijfers wisselend ontvangen
Lees ook:Vakantiebeurs in Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.