Weer aswolk problemen, maar Paus landt wel in Lissabon

Voor de derde achtereenvolgende dag kampt het Portugese luchtruim met problemen rond de aswolk. De teller gaat alweer over de tweehonderd geannuleerde vluchten en de luchthaven van Faro is de hele dag gesloten geweest. Misschien mogen er later op de dag een aantal toestellen vertrekken uit Faro, maar dit is nog niet zeker. Op de overige vliegvelden is er officieel geen vliegverbod, maar gelden wel bepaalde restricties, waardoor vele vluchten uitvallen. Daarom blijft het advies om van tevoren goed te controleren of de benodigde vlucht wel of niet zal vertrekken.

De aswolk complicaties verhinderden niet de komst van Paus Benedictus XVI. De Alitalia Airbus, vergezeld door vier luchtmacht toestellen, landde vanochtend zonder problemen op de militaire luchthaven Figo Maduro van Lissabon. De Paus is in Portugal voor een vierdaags bezoek, waarin hij onder meer de herdenkingen in Fátima zal bijwonen.

Lees ook:Aswolk: nog eens 320 vluchten in Portugal geannuleerd
Lees ook:Vliegverkeer Portugal bemoeilijkt door aswolk
Lees ook:Eerste vlucht van luchthaven Beja
Lees ook:Aswolk: sommige Portugese luchthavens gesloten tot middernacht
Lees ook:Voetballers op bezoek bij de Paus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.