Opnieuw bosbranden in Portugal

Zoals elk jaar is er ook deze zomer weer sprake van verschillende bosbranden in Portugal. Vandaag bestreden meer dan honderd brandweermannen twee nieuwe branden in Miranda do Corvo (Coimbra) en in Monção (Viana do Castelo), terwijl bij een gisteren ontstane brand in Ribeira da Pena (Vila Real) vanochtend vroeg het sein brand meester werd gegeven. In veel van de gevallen van bosbrand afgelopen week werd gesuggereerd dat de branden zouden zijn aangestoken. 

In het eerste half jaar van 2010 verbrandde meer dan drieduizend hectare aan grond bij een totaal van 3416 branden, waarvan 470 bosbranden. Dit is één van de laagste cijfers van de afgelopen tien jaar. Alleen in 2007 ging er minder grond in vlammen op gedurende de eerste zes maanden van het jaar. Vorig jaar stond de teller op 30 juni al op bijna twintigduizend hectare bij 8852 branden. Waar de daling van dit jaar aan te danken is is nog onbekend.

Lees ook:Grootste bosbrand tot nu toe verwoestte 2441 hectare
Lees ook:Veel bosbranden in Portugal
Lees ook:Papierindustrie helpt bij bestrijding bosbranden
Lees ook:Twee minderjarige meisjes opgepakt voor aansteken bosbrand
Lees ook:Eerste bosbrand seizoen een feit

2 reacties op “Opnieuw bosbranden in Portugal

 1. Kasper

  Het is nu zaterdag 24 juli 2010 en wij zitten dichtbij Ponte de Lima in Noord-Portugal.Het is nu erg heet (meer dan 35 gr) en zien verschillende bosbranden bij ons in de buurt. Het wordt de komende dagen nog warmer. De blauwe lucht kleurt helemaal grijs door de rook.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rene

   Zondag 25 juli, de gehele dag vliegt er een rood / geel blusvliegtuig af en aan om in Viana do Castelo water in te nemen en de branden te bestrijden.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.