Weer meisje verdwenen in de Algarve

Veel nieuws is er niet, want men is bang dat er een mediahype zal ontstaan, zoals bij de vermiste Maddie het geval was, maar het is een feit dat er opnieuw een klein meisje is verdwenen in de Algarve. Het gaat om een meisje van anderhalf jaar oud, wiens moeder dood is aangetroffen op het strand van Lagos. De zaak lijkt echter niets op dat van Maddie, want alles wijst erop dat de dader van zowel de moord als de verdwijning een man is die dichtbij moeder en kind stond.

Het dodelijke slachtoffer is de Angolese Georgina Zita. Ze was op vakantie in Lagos sinds 6 juli, samen met haar dochtertje Alexandra en een Duitse man, die waarschijnlijk haar minnaar was en de vader van het kind. Georgina´s echtgenoot, eveneens een Angolaan, maar genaturaliseerd Duitser, zou in Stuttgart wonen. Georgina zou haar tijd verdelen tussen haar man en haar minnaar.

Op 10 juli zagen twee voorbijgangers hoe de Duitser, Gunner Dorries, de vrouw de zee in sleepte op het Praia do Canavial. Ze belden daarop 112 en wachtten de komst van de politie af. De Duitser zou gesimuleerd hebben dat hij Georgina reanimeerde, liet haar vervolgens achter op het strand, droeg het kindje op zijn arm en liep langs de voorbijgangers met de boodschap dat hij medicijnen ging halen. Hij kwam echter niet meer terug. Bij aankomst stelde de politie vast dat de vrouw was overleden.

Gunner Dorries werd drie uur later door de beveiligingscamera van het Vila Galé hotel in Lagos gefilmd. Zonder kind. Daarna huurde hij een auto, reed naar Lissabon, vanwaar hij een vlucht terug naar Duitsland nam. Aangezien hij het kind niet bij zich had, wordt vermoed dat hij ook het meisje om het leven heeft gebracht. Er wordt echter nog niet gezocht naar het lichaam, omdat er nog geen enkele indicatie is waar het lichaam gezocht moet worden. Dorries werd in München op verzoek van de Portugese politie gearresteerd en ontkent de dood van het meisje. Hij zegt dat de Portugese politie moet blijven zoeken en dat ze levend teruggevonden zal worden. Over wat er gebeurde met Georgina heeft hij nog niets losgelaten.

Lees ook:Moeder wil kind van Ronaldo terug
Lees ook:Dierentuin nodigt blinden uit
Lees ook:Zweedse politie zoekt naar Madeleine McCann
Lees ook:Tienermoeder in hongerstaking om kind te behouden
Lees ook:Tienermoeder doodgeslagen in leegstaand gebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.