Hoogtepunt bosbranden afgelopen zaterdag

Afgelopen zaterdag werd in Portugal het hoogtepunt bereikt van het aantal bosbranden van dit seizoen (tot nu toe uiteraard). Maar liefst 229 bosbranden woedden op die dag, met het grootste aantal in het district Viana do Castelo. Ook woedde een grote brand in het Parque Sintra-Cascais en bij Santarém.

Sinds 1 juli verkeert Portugal in de fase “Charlie”, oftewel de tijd van maximaal risico. Dit geldt vooral voor het noorden en midden van het land. De ANPC (Autoridade Nacional de Protecção Civil) registreert een bosbrand pas als deze meer dan twee uur actief is, er meer dan tien brandweerwagens zijn betrokken of meer dan drie vliegtuigen worden ingezet. Of er gisteren een nieuw record werd gevestigd is op dit moment nog niet bekend. Momenteel zijn er nog vier grote branden om te blussen, waaronder één in Amarante en één in Paredes de Coura die beiden gisteren ontstonden.

Lees ook:Actueel overzicht van de bosbranden
Lees ook:Aanhoudende bosbranden in Portugal
Lees ook:Bosbranden eisen levens in Portugal
Lees ook:Eerste grote bosbrand in de Algarve
Lees ook:Minder geld voor blussen Portugese bosbranden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.