Ook grote bosbranden op Madeira

Niet alleen het vasteland van Portugal heeft te maken met zware bosbranden, ook het eiland Madeira werd de laatste dagen zwaar getroffen. Dit weekend ging meer dan negentig procent van het Parque Ecológica do Funchal in vlammen op. Dit ecologische park, ten noorden van Funchal, telt meer dan duizend hectare en wordt gebruikt voor de uitbreiding van de inheemse boomsoorten van het laurisilva.

Volgens een woordvoerder van het park is deze ramp op ecologisch gebied nog vele malen groter dan de storm van afgelopen februari. De burgemeester van Funchal heeft vandaag gezegd een 12-jarig herbebossingsprogramma te starten. Tijdens de bosbranden op Madeira moesten driehonderd mensen geëvacueerd worden. Dit weekend werd een vermoedelijke brandstichter aangehouden. De president van Madeira, Alberto João Jardim, noemde de bosbranden het gevolg van “terrorisme” van “wanhopigen”.

Op het vasteland liep het natuurpark Parque Nacional da Peneda-Gerês dit weekend ernstige schade op. De aanhoudende warmte doet vermoeden dat de problemen met de bosbranden voorlopig zullen aanhouden. Inmiddels wordt ook het leger ingezet om de vlammen te bestrijden.

Lees ook:Dodental Madeira opgelopen naar 48
Lees ook:Madeira krijgt eerste moskee
Lees ook:Bosbranden eisen levens in Portugal
Lees ook:Vrees voor oplopend dodental in Madeira
Lees ook:De geschiedenis van Madeira in zestig minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.