Toeristen gevangen in de Torre de Belém

In de Algarve gebeurt het regelmatig dat toeristen in de problemen komen door het hoge water, maar gisteren gebeurde het in Lissabon. Eenentwintig toeristen raakten gevangen in één van Lissabon´s bekendste monumenten, de Torre de Belém. Door de aanhoudende regenval kwam het getij te onverwacht en te heftig opzetten, waardoor er geen weg terug meer was over de brug.

Het slechte weer in Portugal zorgde gisteren voor zeshonderdveertig meldingen van problemen waarbij de brandweer nodig was. Er waaiden bomen om die elektriciteitskabels vernielden en kelders liepen onder, zoals bijvoorbeeld in de Bank van Portugal. De districten Lissabon en Setúbal werden het zwaarst getroffen. Ook vandaag zal het weer regenachtig zijn in Portugal, waardoor het Metereologisch Instituut opnieuw voor dertien districten een waarschuwing af heeft gegeven.

Lees ook:Tornado zorgt voor schade en gewonden
Lees ook:Veel bosbranden in Portugal
Lees ook:Vuur met vuur bestrijden
Lees ook:De oudste boom van Portugal
Lees ook:Politieagenten moeten Engels leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.