Tornado zorgt voor schade en gewonden

Het weer in Nederland is slecht, maar in Portugal krijgen ze het ook te verduren. Dit weekend werden al verschillende wegen afgesloten in het noorden vanwege de sneeuw (en de regering heeft al toegegeven dat het niet over voldoende middelen beschikt om de straten voldoende begaanbaar te houden), Madeira kreeg zaterdag opnieuw te maken met een fikse storm, waardoor onder meer het vliegveld van Funchal in de problemen kwam en vandaag was het de beurt aan het district Santarém.

Een tornado in de plaats Tomar zorgde voor een enorme ravage, waarbij veertig mensen gewond raakten. Op het filmpje is de tornado van afstand gefilmd. De elektriciteit viel uit en inwoners van Tomar raakten in paniek toen daken van huizen vlogen en bomen op auto´s vielen. Uiteindelijk was het nog een geluk dat slechts twee mensen zwaar gewond raakten.

Ook in de Alentejo vielen bomen om en zorgde de vele regenval voor overstromingen. Koud is het niet in Portugal met temperaturen rond de vijftien graden, maar wie het droog wil houden moet voorlopig even niet daar zijn.

Lees ook:Tornado op vaste land van Portugal
Lees ook:Tornado kost Portugese overheid 15 miljoen
Lees ook:Kettingbotsing met vijftig auto´s eist vijf levens
Lees ook:Stierenfeesten veroorzaken twaalf gewonden en twee dode paarden
Lees ook:Toeristen gevangen in de Torre de Belém

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.