Tornado kost Portugese overheid 15 miljoen

De tornado die afgelopen dinsdag tekeerging in het gebied rond de plaatsen Tomar, Ferreira de Zêzere en Sertã heeft voor vijftien miljoen euro schade aangericht. Gisteren ging de Portugese overheid akkoord met een noodfonds van een overeenkomstig bedrag voor de betrokken gemeentes.

De gemeentes zijn zich er bewust van dat het nog wel tien maanden kan duren voordat er een cent is overgemaakt door de regering en geven aan daar niet op te kunnen wachten. Nog steeds is de helft van de beschadigde daken niet gerepareerd, wat met het huidige regenachtige weer alleen maar voor meer problemen zorgt. De gemeentes zullen dus de herstelwerkzaamheden in gang zetten in de verwachting dat de overheidssteun uiteindelijk zal compenseren.

Verzekeringsmaatschappijen Açoriana en Global Seguros hebben aangegeven met spoed alle aanvragen te zullen behandelen. Binnen 48 uur zullen de verzekerden weten waar ze aan toe zijn. De verzekeraars verwachten tussen de vijf ton en een miljoen uit te moeten keren aan de slachtoffers van de tornado.

Lees ook:Tornado zorgt voor schade en gewonden
Lees ook:Moeder en dochter lichten meer dan 100 gemeentes op
Lees ook:Wat kosten die verkiezingen eigenlijk?
Lees ook:Meeste gemeentes kiezen voor PSD
Lees ook:Excuses…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.