WikiLeaks lekt over zaak Maddie McCann

In de enorme stroom aan berichten die WikiLeaks afgelopen week bekend maakte kwam ook een onthulling over de zaak van de vermiste Maddie McCann aan bod. Het betrof het nieuwtje dat de Britse politie de Portugese collega´s zouden hebben geholpen bewijs te verzamelen tegen de ouders van het meisje. Dit kwam naar voren in een gesprek uit 2007 tussen de Amerikaanse en de Britse ambassadeur in Portugal.

De Britse ambassadeur had zijn Amerikaanse collega toevertrouwd dat de Brits politie samenwerkte met de Portugese om een zaak te kunnen beginnen tegen Gary en Kate McCann. Nadat de ouders in staat van beschuldiging werden gesteld zouden de Britten zelfs het bewijs hebben ontwikkeld.

Verdere details werden niet vermeld, dus heel schokkend is het bericht nu ook weer niet. De ouders van Maddie staan desalniettemin zoals gebruikelijk weer op hun achterste poten. Ze reageerden op het bericht met de boodschap dat de personen die Maddie hadden moeten en kunnen helpen niets gedaan hebben. Dat hoofdzakelijk Maddie het slachtoffer van dit “onrecht” werd noemen ze hartverscheurend.

De McCanns zijn nog altijd druk bezig om de beweringen omtrent hun betrokkenheid te ontkrachten. Ze hebben eerder dit jaar geprobeerd al het bewijs te laten herzien, maar dit werd niet toegestaan. Of ze er wel of niet iets mee te maken te hebben zullen we hoogstwaarschijnlijk nooit weten. Drieënhalf jaar na dato is er nog steeds niets zeker over de verdwijning van Maddie.

Lees ook:Praia da Luz wil Maddie vergeten
Lees ook:Oprah Winfrey wil verhaal van Portugese politie niet horen
Lees ook:Zaak Maddie heropend
Lees ook:Amerikaanse spionagebeelden uitkomst in zoektocht Madeleine McCann?
Lees ook:Zweedse politie zoekt naar Madeleine McCann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.