Niet zonnen, maar op excursie

Wie denkt dat Nederlanders vooral op vakantie willen om in de zon te liggen bakken heeft het mis. Uit onderzoek van reisorganisatie World Ticket Center bleek dat cultuur proeven de voorkeur heeft van de door hen ondervraagde vakantiegangers.Excursies, dagtochten, musea en historische gebouwen winnen het met 34% van uitrusten (21%) en zonnen (16%). Geen wonder dat steeds meer mensen hun weg vinden naar het land waar je eindeloos cultuur kunt snuiven: Portugal.

Middeleeuwse dorpjes, sporen van het Moorse verleden, imposante religieuze gebouwen, de herinneringen aan de gloriedagen van de Ontdekkingsreizen, adembenemende natuur: Portugal heeft het allemaal! Het leuke in Portugal is ook dat heel veel nog onontdekt is. Je kunt makkelijk plekken vinden waar je absoluut de enige toerist zal zijn. Tussen de berichten die je kunt lezen op dit blog vind je allerlei tips voor culturele uitstapjes, zoals de zeven natuurwonderen, de wonderen van Sintra, musea en pittoreske dorpjes. Maak er gebruik van om je volgende vakantie te plannen. Portugal, de vakantiebestemming die alles heeft, kijk maar:


Wat doet u het liefste tijdens vakantie?’ Deze vraag heeft reisorganisatie World Ticket Center deze week aan ruim 500 klanten gesteld in een telefonisch onderzoek. Met stip op nummer 1 staat cultuur proeven. Maar liefst 34 % vindt excursies, dagtochten, musea en historische gebouwen bezoeken (tempels, moskeeën, kerken) de leukste bezigheid tijdens vakanties. Uitrusten (21 %), zonnen/zwemmen (16 %), uit eten (12 %), lezen (10 %), uitgaan (4%) en actief zijn/sporten (3 %) maken de lijst met onderzoeksresultaten compleet.

Lees ook:Meer Deolinda in Nederland
Lees ook:De alles-in-1-vakantie: Costa da Lisboa
Lees ook:Portugal in het klein
Lees ook:Routetip: rijden langs de Guadiana
Lees ook:Voordeelpas voor toeristen in Porto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.