Portugal zegt hulp bij repatriëring uit Egypte toe

-- Palop landen --

Net als Nederland is ook Portugal bezig met het terughalen van landgenoten uit het onrustige Egypte. Vandaag zal een Hercules C-130 van de luchtmacht de eerste zeventig Portugezen ophalen, bevestigde staatssecretaris António Braga. Ook een tweede vlucht is al bevestigd, maar het kunnen er meer worden indien nodig.

Daarnaast heeft Portugal hulp toegezegd bij de repatriëring van Portugees-sprekende Afrikanen. Het is onbekende welke landen precies om Portugal´s hulp hebben gevraagd. Er zijn in totaal zes PALOP landen (Países Africanos de Língua Oficial Portuguesa): Angola, Mozambique, Kaap-Verdië, Guinnee-Bissau, Equatoriaal-Guinea en de eilanden São Tomé e Príncipe.

Lees ook:250 miljoen Portugees sprekenden
Lees ook:Luís Cabral vandaag begraven in Lissabon
Lees ook:Wereldmuziekfestival op mooiste plekje van de Algarve
Lees ook:Portugal niet scheutig met ontwikkelingshulp
Lees ook:De bloemen van Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.