Portugal blijft hoog scoren op integratie van migranten

Alleen de immigranten in Zweden hebben betere toegang tot integratie, zo blijkt uit de nieuwe MIPEX (Migrant Integration Policy Index). Van de eenendertig onderzochte landen (de EU, Noorwegen, Zwitserland, Canada en de VS) staat Portugal, net als vorig jaar, op een mooie tweede plaats. Portugal doet het vooral goed op de toegankelijkheid van de Portugese nationaliteit, de familiehereniging, integratie op de arbeidsmarkt en toegankelijkheid van onderwijs. Nederland neemt de vijfde plaats in. Voor alle resultaten klik hier.

Lees ook:Portugal meest genereus in integratie politiek
Lees ook:Aantal Oost-Europese immigranten blijft toenemen
Lees ook:Steeds meer Portugezen de grens over
Lees ook:Portugal misschien toch naar WK Zuid-Afrika
Lees ook:De beste voetbalclubs van de 20ste eeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.