Portugal wacht op slecht weer

Het is nog maar april, maar Portugal heeft nu al te maken met te droog en warm weer. Dertien dagen van hoge temperaturen en zon lagen ten grondslag aan meer dan achthonderd bosbranden en daarom ziet men uit naar de regen die komende week zal gaan vallen. Vooral het midden van het land, het gebied tussen Bragança en Beja, heeft last van het warme weer. Er werden al temperaturen boven de dertig graden gemeten, zoals in Pinhão waar het kwik steeg tot 34,6 graden.

In de laatste zeventig jaar kwam een hittegolf in april gemiddeld eens per vier jaar voor. In dit millennium liggen de zaken echter anders, want 2001, 2002, 2003, 2007 en nu ook 2011 kenden een hittegolf in deze maand van het jaar. De langst durende april-hittegolf was overigen in 1995 toen de hitte vijftien dagen aanhield. De huidige hittegolf zal de vijftien dagen niet halen, want vanaf morgen zal de wind draaien, waardoor de temperatuur rond de tien graden zal gaan kelderen.

Lees ook:Elke vier minuten nieuwe werkloze
Lees ook:Vorst maakt intrede in Portugal
Lees ook:Tornado zorgt voor schade en gewonden
Lees ook:Levensverwachting omhoog, pensioenen omlaag
Lees ook:Slachtoffer wint rechtzaak na 26 jaar, maar is inmiddels overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.