Negen doden tijdens paasweekend in Portugal

Operação Páscoa” noemt de Portugese politie de controles die worden uitgevoerd tijdens het paasweekend in Portugal. De vier vrije dagen op rij worden door veel Portugezen aangegrepen om erop uit te trekken en dus is het vaak druk op de weg. De strengere controle van de GNR kon echter niet voorkomen dat dit paasweekend nu al een zeer negatieve balans heeft: er werden maar liefst negen doden, achtentwintig zwaargewonden en rond de 750 ongelukken geregistreerd.

Het meest ernstige ongeluk vond plaats in het dorp Vilã Chã de Marão (Amarante), waar een auto de controle over het stuur verloor en inreed op een menigte die naar een paasprocessie keek. Drie mensen kwamen hierbij om het leven en een vierde slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar, hoewel nog altijd zwaar gewond.

Hoewel vorig jaar over het hele Paasweekend meer ongelukken gebeurden was er toen maar één dode en ook minder gewonden. Dit jaar zal mogelijk ook de vele regenval een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de ongelukken. De GNR zal vandaag en morgen nog extra alert blijven op snelheid, alcoholgebruik, het dragen van de veiligheidsriem en de kwaliteit van de banden.

Lees ook:Minder doden in het verkeer
Lees ook:De gevaren van de kust
Lees ook:Bosbranden eisen levens in Portugal
Lees ook:Portugal beperkt toestroom migranten
Lees ook:Jongen van 15 verdwijnt in zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.