25 jaar hulp aan kinderen

Misschien ken je wel de kraampjes aan de ingang van de grote winkelcentra en supermarkten waar je wordt gevraagd een wuppie te kopen voor het goede doel. Het gaat hier om ”Pirilampo Magico“, een liefdadigheidsactie die jaarlijks in de maand mei terugkeert, waarbij geld wordt ingezameld voor de CERCI: organisaties die kinderen helpen die in armoede leven of kampen met een geestelijke handicap. Dit jaar bestaat het initiatief vijfentwintig jaar en dat wordt gevierd met een lied:

25 Anos Pirilampo Mágico from José Maria Cyrne on Vimeo.

Carminho, je las al eerder over haar op dit blog, schreef de tekst voor dit nummer “Ser Feliz” (gelukkig zijn) en zingt het duet samen met de Braziliaan Ney Matogrosso. Indien je je geld niet wilt uitgeven aan de wit-zwarte wuppie van dit jaar, koop dan de CD voor €4,99 om de kinderen te helpen. Een pirilampo is trouwens een gloeiworm en daar moeten de wuppies dus op lijken. Sommige mensen maken er een complete verzameling van, kijk maar op facebook.

Lees ook:Lenny Kravitz en Mariza: beetje jammer
Lees ook:Ana Free beroemd geworden door Youtube
Lees ook:Prince werkt aan project met fadista Ana Moura
Lees ook:Nederlandse presenteert haar fado aan Portugal
Lees ook:Lenny Kravitz nodigt Mariza uit voor duet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.