Laatste Manoel de Oliveira te zien in België

De 101 jaar oude Portugese filmmaker Manoel de Oliveira heeft zijn allerlaatste film gemaakt. “Singularidades de uma rapariga loura” is de verfilming van een werk van Eça de Queirós van het begin van de twintigste eeuw en werd gisteren in een volle zaal in Brussel aan het publiek getoond. Zoals we vaker zien bij Manoel de Oliveira draait de film om de complicaties van de liefde, in dit geval die van de jonge Macário voor de blonde vrouw die in het huis tegenover zijn nieuwe werkgever woont. In het volgende filmpje zie je de trailer. De film is nog een aantal dagen te zien in de Antwerpse bioscoop Cartoon´s en het Brusselse Flagey.

Lees ook:100 jaar oude port ter ere van 100 jaar Manoel de Oliveira
Lees ook:101-jarige Manoel de Oliveira toont nieuwste film op filmfestival Cannes
Lees ook:Portugal op het Filmfestival van Rotterdam
Lees ook:“Um amor de perdição” inzending voor Oscars
Lees ook:“Mistérios de Lisboa” in Portugese bioscopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.