Playboy eert José Saramago

De Portugese Playboy herdenkt en eert in de editie van deze maand de recentelijk overleden schrijver José Saramago. Hierbij is een foto op het omslag geplaatst die verwijst naar het boek “Het evangelie volgens Jezus Christus” uit 1991. Deze roman zorgde na het verschijnen al voor veel opschudding binnen de katholieke wereld, maar ook de fotosessie van de Playboy doet veel stof opwaaien.

Het gaat om een serie foto’s waarbij Jezus wordt afgebeeld met verschillende (half-)naakte vrouwen. Op de omslag hij Jezus te zien op een bed met een naakte vrouw op zijn schoot. In het hoofdeinde van het bed is de titel van het boek van Saramago gekerft.

In het Evangelie volgens Jezus Christus suggereert Saramago een amoreuze relatie tussen Jezus en Maria Magdalena. Het boek werd onder censuur geplaatst en Saramago zag zich genoodzaakt te vertrekken naar Lanzarote. De Playboy laat met de foto’s verschillende erotische scenes uit het boek zien. Net als na het verschijnen van het boek is er veel kritiek uit katholieke kring.

Lees ook:Trekt Playboy stekker uit Portugese editie?
Lees ook:Nieuw boek José Saramago zorgt voor controverse
Lees ook:Boektip: Portugal Through My Eyes
Lees ook:Verfilming Saramago deze maand te koop op DVD
Lees ook:Huis van José Saramago open voor bezichtiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.