“Morrer como um homem” inzending van Portugal

Het duurt nog tot 7 maart voordat de volgende Oscars worden uitgereikt, maar er moet al voor 1 oktober beslist worden welke film wordt ingestuurd als bijdrage voor de categorie “Beste Buitenlandse Film”. Het Portugese Instituto do Cinema e do Audovisual maakte bekend dat de Portugese inzending de film “Morrer como um homem” zal zijn, waarin het verhaal wordt verteld over de homoseksuele travestiet Tonia:

Regisseur João Pedro Rodrigues baseerde zijn verhaal op het waar gebeurde verhaal van de travestiet Joaquim Centúrio de Almeida, of ook wel “Ruth Bryden”, een bekende travestiet uit het nachtleven van Lissabon. De film won al tweemaal een prijs voor beste film: tijdens het BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente) en tijdens Mezipatra, het gay filmfestival in Tsjechië. Er is echter ook veel kritiek geweest op de kwaliteit van de film. Of “morrer como um homem” mee gaat dingen naar het gewilde gouden beeldje is dus nog maar te bezien.

Lees ook:“Mistérios de Lisboa” in Portugese bioscopen
Lees ook:“Misteries van Lissabon” wint opnieuw belangrijke prijs
Lees ook:Filmtip: A Lisbon Story
Lees ook:“Um amor de perdição” inzending voor Oscars
Lees ook:The 13th Day: film over verschijning van Fátima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.