“Mistérios de Lisboa” in Portugese bioscopen

Hoe leuk zijn kostuumdrama´s?!!! Erg leuk natuurlijk, en alles wat afspeelt in het wonderschone, historische Lissabon al helemáál! Dus trek je joggingbroek aan en ga naar de (Portugese) bioscoop, want “Mistérios de Lisboa” draait.

Waarom je joggingbroek? Omdat de film 272 minuten duurt, dus vierenhalf uur, dus wel zo fijn om in je comfortabele outfit te kunnen kijken. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de bekende Portugese schrijver Camilo Castelo Branco en vertelt over allerhande intriges rond het personage Pedro da Silva, een weesjongen op een kostschool. Het verhaal speelt in de negentiende eeuw en neemt je behalve naar Lissabon ook mee naar Italië, Frankrijk (de film is gedeeltelijk Frans gesproken) en Brazilië.

De Chileense regisseur Raúl Raiz won al meerdere prijzen voor dit werk, waaronder de prijs voor beste regisseur tijdens het filmfestival van San Sebastián in Spanje. Onder de acteurs bevinden zich verschillende bekende gezichten zoals Maria João Bastos (beeldschoon als altijd) en Adriano Luz (beide ook in vele Portugese soaps te zien). Verwar de film overigens niet met de film “Os Mistérios de Lisboa” waar ik al eens eerder over schreef. Die film werd gebaseerd op een boek van Fernando Pessoa en heeft niets met deze speelfilm te maken.

Wie geen zin heeft in uren in de bioscoop kan ook kiezen voor een andere optie. Volgend jaar zal RTP een zesdelige serie met dezelfde titel en dezelfde cast uitzenden. Ook voor hen die op dit moment niet in Portugal zijn is dit een goed alternatief, al moet je dus nog even geduld hebben. De film draait deze week in vier steden: Lissabon, Porto, Coimbra en Setúbal.

Lees ook:Verfilming boek Fernando Pessoa
Lees ook:“Um amor de perdição” inzending voor Oscars
Lees ook:“Misteries van Lissabon” wint opnieuw belangrijke prijs
Lees ook:Laatste Manoel de Oliveira te zien in België
Lees ook:Portugal op het Filmfestival van Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.