“Misteries van Lissabon” wint opnieuw belangrijke prijs

Een tijdje geleden vertelde ik dat de film “Mistérios de Lisboa” in de Portugese bioscopen draaide. Deze zelfde film won donderdag de prestigieuze Franse filmprijs Prix Louis-Delluc. De Franse filmwereld reageerde enigszins geschokt op de keuze voor de Portugese film die maar liefst vierenhalf uur duurt. De Louis-Delluc prijs is normaal gesproken een goede indicator voor de kanshebbers van de aanstaande filmprijzen, zoals bijvoorbeeld de César voor beste film in Frankrijk. De filmcritici zien het echter niet gebeuren dat “Mistérios de Lisboa” deze grote prijs in de wacht gaat slepen. Op 25 februari zullen we er achter komen.

Lees ook:“Mistérios de Lisboa” in Portugese bioscopen
Lees ook:Portugal op het Filmfestival van Rotterdam
Lees ook:Verfilming boek Fernando Pessoa
Lees ook:Filmfestival Indielisboa van start gegaan
Lees ook:“Morrer como um homem” inzending van Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.