Boektip: Fado. De tranen van de Taag

De Belgische Dirk Lambrechts is een groot kenner van de Spaanse flamenco en de Portugese fado. In zijn boek “Fado. De tranen van de Taag” neemt hij de lezer mee op reis langs de belangrijkste fado-locaties van Portugal, met als hoogtepunten vanzelfsprekend Lissabon en Coimbra. Het is geen droog naslagwerk, maar bijna een reisgids, waarbij je gaandeweg de geschiedenis en kenmerken van de fado leert kennen.

Amália Rodrigues, de Portugese guitarra, de xaile en zelfs de Nederlandse dichter Slauerhoff komen onder meer aan bod in dit boek. Ook zijn er een aantal historische foto´s en fadoteksten opgenomen in het werk. De prettige manier van schrijven van Lambrechts maakt dat je het boek met gemak op een zondagmiddag uitleest. Een aanrader voor iedere fadoliefhebber!

Dirk Lambrechts, “Fado. De Tranen van de Taag”
Uitgeverij EPO
ISBN 9789064451676

Lees ook:Lissabon en de Taag
Lees ook:Boektip: Evenaar
Lees ook:Raquel Tavares in België
Lees ook:Playboy eert José Saramago
Lees ook:Feesten in de Baixa van Porto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.