Helft van de jongeren woont nog bij ouders

Hoera, Eurostat heeft weer een leuk onderzoekje gedaan, waarbij zoals vanouds Portugal een bijzondere score haalt. Dit maal ging het onderzoek naar het aantal jongeren wat nog thuis woont bij de ouders. Voor wat betreft jongeren tussen de achttien en vierentwintig jaar woont 91,6% van de jongens en 82,8% van de meisjes nog bij vader en moeder. In de categorie tussen de vijfentwintig en vierendertig zijn de cijfers ook hoog: van de mannen blijkt maar liefst 47,6% nog bij de ouders te wonen, bij de vrouwen is dat 34,9%. Deze laatste cijfers zijn de hoogste van de gehele Europese Unie, waar het gemiddelde van alle landen op 32% (mannen) en 19,6% (vrouwen) stond.

Lees ook:Vrouwen krijgen minder betaald dan mannen
Lees ook:Levensverwachting omhoog, pensioenen omlaag
Lees ook:“Slechts 51 procent van jongeren heeft eigen auto”
Lees ook:Werkloosheid Portugal stijgt naar 10,5%
Lees ook:Steeds minder Portugezen werkzaam in agrarische sector

Eén reactie op “Helft van de jongeren woont nog bij ouders

  1. Vermeulen

    Hoera? Ik denk dat een deugdelijk huisvestingsbeleid wonderen gaat verrichten. Huren Porugal: alugar/arrenda-se in plaats van vrijwel alleen maar vende-se (koop. Pleidooi: beste regering Socrates. Ga eens cooperaties of een andere rechtvorm oprichten, zodat mensen zich na hun 23ste zelfstandig gaan wonen, voellen en gedragen.Tevens goed voor het geboortecijfer. En kijk niet alleen naar nieuwbouw complexen (11 hoog), waar het niet bepaald leuk vertoeven is, maar ook naar de grotere plaatsen. Knap ook satellietplaatsen op: brood nodig. In Lissabon staan (ook door verval) 20% leeg. En dan doe ik het rustig aan. Er zit enigszins schot in de zaak.Maar wat mij betreft niet snel genoeg. En houd de prijzen acceptabel: alleen maar winst voor de toekomst… Joost

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.