Portugese luchtvaartmaatschappij noteert record aantal passagiers

Hoewel de wereld van de luchtvaart zucht en steunt onder de economische crisis, maakte het Portugese SATA deze week bekend dat op 1 augustus een record aantal passagiers op één dag werd vervoerd. De luchtvaartmaatschappij uit de Azoren vervoerde 8.287 passagiers met 14 vliegtuigen tijdens 98 vluchten. Zestig procent bestond uit binnenlandse vluchten die werden uitgevoerd door SATA Air Açores. De overige veertig procent was in handen van SATA Internacional. SATA heeft ook een verbinding tussen Amsterdam en Ponta Delgada. Daarnaast vinden er veel vluchten plaats tussen de Azoren en Canada vanwege het grote aantal Azoriaanse emigranten in dat land.

Lees ook:Aswolk: sommige Portugese luchthavens gesloten tot middernacht
Lees ook:Aswolk: nog eens 320 vluchten in Portugal geannuleerd
Lees ook:Eerste vlucht van luchthaven Beja
Lees ook:Tweede geval van virus A (H1N1) bevestigd
Lees ook:Vijf Portugezen overlijden bij instorten tunnel in Andorra

Eén reactie op “Portugese luchtvaartmaatschappij noteert record aantal passagiers

  1. G. Rubens

    Ik kan het me goed voorstellen. Wat een heerlijkee plek is het ook. Wij komen er net van terug – de drukte in de Algarve viel overigens erg mee. Jammer dat onze reisagent (Primavera reizen) een fout had gemaakt met de boeking. Gelukkig hebben we alsnog een fijne tijd gehad. Hopelijk kunnen we volgend voorjaar weer terug!
    Grtjes, Gerda

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.