Huizenprijzen in Portugal stijgen ondanks crisis

Terwijl de huizenprijzen in heel Europa daalden of op z’n minst stagneerden bleven de prijzen afgelopen jaar in Portugal stijgen. Dat is gebleken uit onderzoek van de Financial Times. Op Europees niveau is een daling geconstateerd van 2,8%, maar in Portugal namen de prijzen gemiddeld toe met 0,4% ten opzichte van 2008. Portugal is daarmee één van de vier landen die een positief resultaat noteerden.

Als verklaring hiervoor wordt de behoudendheid in de Portugese huizenmarkt aangedragen. Omdat de banken terughoudend waren in het verstrekken van hypotheken en er daardoor minder risicovolle schulden werden gemaakt, zouden de consequenties van de crisis minder groot zijn. Bovendien zou er sinds 2006 altijd sprake zijn geweest van een zeer geleidelijke stijging van prijzen en niet zoals in andere landen een buitenproportionele toename. Andere stemmen zeggen echter dat de stijging slechts te danken is aan de verkoop van zeer luxueuze huizen.

Lees ook:Werkloosheid bereikt nieuw record
Lees ook:Portugal beperkt toestroom migranten
Lees ook:Portugal niet langer in recessie
Lees ook:Meer dan tien miljoen Portugezen
Lees ook:Vliegverkeer Portugal bemoeilijkt door aswolk

2 reacties op “Huizenprijzen in Portugal stijgen ondanks crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.