Kredietwaardigheid Portugal opnieuw verlaagd

Na kredietbeoordelaar Standard&Poor heeft nu ook Moody´s Portugal´s kredietwaardigheid naar beneden bijgesteld. Het gaat om een verlaging van twee stappen, van Aa2 naar A1. Moody´s beargumenteert de beslissing door te wijzen op de gebrekkige groeiperspectieven voor de Portugese economie en de verslechtering van de schuldenlast.

De verlaging gaat echter gepaard met een stabiele outlook, wat wil zeggen dat de komende twaalf maanden de rating niet zal worden aangepast. Volgens de Portugese regering is dit een teken dat er toch vertrouwen bestaat in de Portugese strategie om het begrotingstekort terug te dringen. De minister van Financiën Fernando Teixeira dos Santos verklaarde dat de beslissing van Moody´s niet als een verrassing kwam, aangezien de andere kredietbeoordelaars eerder al hetzelfde deden.

Lees ook:Brussel wil meer bezuinigingen van Portugal
Lees ook:Zo gaat Portugal de tekorten bestrijden
Lees ook:Portugezen vertrouwen overheid niet
Lees ook:Toch opnieuw belastingverhoging voor Portugezen?
Lees ook:De nieuwe Portugese regering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.