Portugal vijfde in gebruik duurzame energie

Er is al vaak over geschreven over dit blog: Portugal´s initiatieven voor duurzame energie. Dat deze vruchten blijven afwerpen bleek vandaag uit het resultaat van Eurostat´s onderzoek naar “renewable energy sources”. Van de zevenentwintig landen van de EU blijkt Portugal op een mooie vijfde plaats te staan als het gaat om het gebruik van duurzame energie.

Van het totaal aan verbruikte energie in Portugal bestaat 23,2% uit duurzame energie. Dit was in 2006 nog 20,5%. Alleen in Zweden (44,4%), Finland (30,5%), Letland (29,9%) en Oostenrijk (28,5%) wordt een nog groter deel aan duurzame energie gebruikt. Nederland is op dit terrein verre van de wereldkampioen, want slechts drie landen doen het nog slechter dan de 3,2% van de Nederlanders.

Lees ook:Portugal voorloper in duurzame energie
Lees ook:Portugal plaatst eerste zwevende windmolen deze zomer
Lees ook:Potugal opent eerste Eco-camping in juni
Lees ook:Portugal lanceert nieuw energieproject
Lees ook:Portugees gebruikt 109 liter water per dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.