Veel tijdelijke contracten in Portugal

De getallen van het European Company Survey laten zien dat van de Europese landen Portugal hoog scoort als het gaat om tijdelijke arbeidscontracten. Na Polen (20%) volgt Portugal op de tweede plaats met 14% (samen met Nederland en Macedonië). Eurofound voerde het onderzoek uit onder bedrijven met meer dan tien werknemers in de 27 lidstaten plus Turkije, Kroatië en Macedonië.

Hoewel een contract voor onbepaalde tijd vanzelfsprekend de voorkeur zal hebben voor de meeste werknemers, geldt in het geval van Portugal nu vooral dat het fijn is om überhaupt een baan te hebben. O Público berichtte aan het begin van deze maand dat het werkloosheidspercentage een nieuw hoogtepunt had bereikt van 11,2%. Dit cijfer, resultaat van onderzoek van Eurostat, betreft een meting tussen september en januari, en wijkt slechts licht af van het getal waar het Portugese INE mee kwam, namelijk 11,1%. Waar het gemiddelde van Europa daalde van 9,9% naar 9,5% blijft de werkloosheid in Portugal toenemen. In de maand januari stond Portugal op de zesde plaats in Europa, achter respectievelijk Spanje, Slowakije, Estland, Ierland en Griekenland.

Lees ook:Werkloosheid Portugal stijgt naar 10,5%
Lees ook:Zullen de Portugezen uitsterven?
Lees ook:Helft van de jongeren woont nog bij ouders
Lees ook:De laatste statistieken
Lees ook:Portugal vijfde in gebruik duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.