Portugese wijn proeven in Leeuwarden

In de supermarkt kun je het vergeten: geen Portugese wijn te vinden. In de slijterij moet je vaak kijken op de onderste plank, ergens in een hoekje weggedrukt. Ik heb bij een slijterij en bij een proeflokaal gevraagd waarom de Portugese wijnen zo weinig te vinden zijn in Nederland. Het antwoord was in beide gevallen dat de wijnen te zwaar en te specifiek zouden zijn.

De Nederlander zou vooral later op de avond een glaasje wijn drinken bij een kommetje pinda´s of een blokje kaas. De Portugese wijnen zouden echter meer bedoeld zijn voor bij het eten. Naar mijn mening zijn er ook genoeg wijnen te vinden die niet te zwaar zijn voor bij een handje pinda´s, want de verscheidenheid is groot. Ik merk wel dat ze een specifieke smaak hebben, want sinds mijn terugkeer naar Nederland kan ik moeilijk wennen aan de niet-Portugese wijnen.

Als je nieuwsgierig bent naar de Portugese wijnen kun je 14 maart aanstaande in Leeuwarden proeven. Restaurant Antonio, van Portugese eigenaar Antonio Quadrado , laat zien dat je juist heel goed een glas Portugese wijn kunt drinken terwijl je een blokje kaas eet. De wijnen deze avond komen van de Adega Cooperativa de Almeirim en Caves Campelo. De kaas is typisch Fries.

Hou je meer van vlees dan van kaas? Ga dan op 21 maart naar het lentefeest, waar de Portugese wijnen gecombineerd zullen worden met een barbecue op het terras van het restaurant. Maar je kunt natuurlijk ook op andere dagen terecht in het restaurant (hoewel op maandag en dinsdag gesloten).

Voor meer info: www.restaurantantonio.nl

Lees ook:Een gratis diamant bij een flesje wijn
Lees ook:Uit eten duur? Neem je eigen wijn mee!
Lees ook:Portugese wijn online
Lees ook:Wat de Portugees eet bij zijn biertje
Lees ook:Vinho verde wordt nieuwe zomerdrankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.