Zelf maken: Camarão com Cerveja

Eén van de grote geneugten van de Portugese keuken is de garnaal. Niet van die kleine dingen zoals in Nederland bij de visboer, maar een fatsoenlijk formaat. Veel Nederlanders slaan ze over als ze in Portugal op vakantie zijn, want ze zijn bang om hun handen vies te krijgen, of zien liever niet dat dit beestje, net als alle andere beestjes die we eten, poten, ogen en ingewanden hebben. Toegegeven, het is soms wel eens een gepruts om de garnaal van zijn jas te ontdoen, maar de moeite dubbel en dwars waard. Mijn favoriete variant is klaargemaakt met bier. Nu lust ik helemaal geen bier, dus wees niet bang voor een overheersende biersmaak.

Snipper 2-4 teentjes knoflook in een pan en voeg 0,5 dl olijfolie toe of 50 gr boter. Laat de knoflook op zacht vuur fruiten. Voeg daarna 800 gram garnalen toe met naar smaak piripiri en zout. Bak de garnalen aan beide zijden tot ze een mooie kleur hebben. Voeg vervolgens een blikje bier toe en een klein beetje water, zodat het geheel aan de kook komt. Laat de garnalen nog zo´n 5 minuten koken. Voeg daarna een handje fijn gesneden koriander of peterselie toe indien gewenst.

Het lekkerst met geroosterd brood dat je zo lekker in de saus kunt dopen! En als je nou echt niet wilt pellen als ze al klaar zijn, kun je het ook vooraf doen. Maar de kop er vantevoren afhalen is echt not done, want die is juist het lekkerst volgens de Portugezen.

Lees ook:Zelf maken: Rissóis de Camarão
Lees ook:Glühwein op z´n Portugees
Lees ook:Zelf maken: Caldo Verde
Lees ook:Zelf maken: Francesinha
Lees ook:Zelf maken: Petisco de Moelas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.