Zelf maken: Bolo de Bolacha

Eén van de bekendste taarten van Portugal is de koekjestaart, oftewel de bolo de bolacha. En hij is super makkelijk om te maken!

Neem een blik gecondenseerde melk en voeg er een even grote hoeveelheid normale melk aan toe. Voeg er vijf eierdooiers aan toe en mix goed met behulp van een mixer. Zet het op een zacht vuur en blijf roeren totdat het aan de kook komt. Haal een rol Maria koekjes (of andere ongesuikerde biscuitjes) door lauwwarme sterke koffie met suiker. Ze moeten worden doordrongen van de koffie, maar niet doorweekt zijn.

Maak een bodem met de koekjes op een schaal of in een taartvorm. Doe daarboven op een laag van de gemaakte crème. Herhaal dit tot je een hoge taart hebt en sluit in ieder geval af met een crémelaag. Klop een pakje slagroom waaraan je suiker hebt toegevoegd. Klop ook vijf eiwitten stijf. Voeg de slagroom toe aan de stijfgeklopte eiwitten en smeer het mengsel op de taart. Zet de taart gedurende twee uur in de diepvries en daarna in de koelkast tot het moment van consumptie. Bestuif met kaneel of strooi er geroosterde stukjes amandel overheen. Lekker!!

Lees ook:Glühwein op z´n Portugees
Lees ook:Zelf maken: Mousse de Chocolate
Lees ook:Portugese koffie
Lees ook:Zelf maken: arroz doce
Lees ook:De lekkerste sangria

3 reacties op “Zelf maken: Bolo de Bolacha

 1. Anja Vermeer

  Dit is ongetwijfeld een lekkere taart, maar de originele en meest algemene bolo de bolacha wordt gemaakt met botercreme ipv gecondenseerde melk. De stijfgeklopte eiwitten en slagroom worden normaal ook weggelaten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Andre

  Lekker recept, ik had wel twee rollen biscuit nodig. En twee uur opstijven bleek wat kort (24cm taartvorm), maar paar uur later was hij heerlijk. Smaak zoals we hem zelf kennen uit Portugal.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mica

  je kan de gecondenceerde melk ook vervangen door 2 bekers creme fraise en een bekertje slagroom te gebruiken. volgens mij portuguese vrienden heerlijk

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.